• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ПРО ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ

ПРО ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ

2020-06-01

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», спираючись на вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №25 роз’яснюємо особливості роботи дошкільних закладів в умовах карантину після прийняття відповідного рішення міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

1. Для забезпечення необхідної дистанції між дітьми кількість прийнятих дітей в закладі буде обмежена (10 дітей у групі).

2. Для відвідування дошкільного закладу дитиною батьки мають надати довідку від сімейного лікаря про стан здоров’я дитини та епідоточення. Діти з ознаками респіраторних захворювань до закладу прийматися не будуть.

3. Ранковий прийом дітей буде здійснюватися медичною сестрою та черговим вихователем у спеціально відведеному місці на території закладу за межами будівлі з обов’язковим дотриманням батьками регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки (захисні маски, обробка рук). Час прийому дітей чітко регламентований: з 7-30 до 8-45.

Після завершення встановленого терміну ранкового прийому вхід на територію закладу буде зачинено.

4. До початку відвідування закладу батьки повинні заповнити опитувальник, який заздалегідь буде надано Вам, підписати, та надати особисто при відвідуванні закладу.

Звертаємо увагу, що відповідальність за надання правдивої та об'єктивної інформації про стан здоров'я дітей та членів родини несуть безпосередньо батьки.

5. Передача дитини батькам, після закінчення дня буде проводитись на території закладу (за межами його будівлі) у чітко зазначений час, черговим вихователем.

6. Упродовж дня будуть проводитися наступні протиепідемічні заходи:

- температурний скринінг дітей на вході (початковий) та протягом дня кожні чотири години (поточний). У випадку виявлення ознак распіраторного захворювання, підвищення температури до 37,2 °С дитина до закладу не приймається, якщо підвищення температури виявлено протягом дня, то така дитина переводиться в ізолятор, батькам терміново повідомляється про необхідність прибути до закладу для подальшого звернення до установ охорони здоров’я. Робота групи, в якій була виявлена хвора дитина, тимчасово призупиняється до з’ясування діагнозу.

- обробка рук дітей антисептиком під час ранкового прийому та протягом дня;

- дезінфекція поверхонь в групах кожні 2 години, провітрювання приміщень протягом 15 хвилин перед початком роботи та почергове провітрювання кімнат протягом дня, вологе прибирання з використанням миючих та хлорвмісних дезінфікуючих засобів в кінці дня;

- обмеження занять та ігор, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом, сенсорних занять, із заміною на активності на відкритому повітрі;

- забезпечення максимального фізичного дистанціювання між дітьми та персоналом під час перебування в садочку (під час харчування, сну, прогулянок).

8. На період карантину у закладі заборонено:

- використання багаторазових (тканинних) рушників;

- використання м’яких (м'яконабивних) іграшок;

- використання килимів з довгим ворсом;

- проведення масових заходів за участі дітей більше однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів);

9. Робота чергової групи на час карантину припиняється, у зв’язку з чим графік роботи закладу з 7.00 до 17.30.

10. Доступ батьків та інших осіб до закладу на період дії карантину обмежено.

Шановні батьки!

Звертаємо увагу, що це не кінець карантину, а лише його послаблення, тож просимо віднестися з розумінням і повагою до правил, піклуватися про свою безпеку, безпеку дітей і безпеку співробітників закладу дошкільної освіти і, якщо є можливість – залиште дитину вдома.

З повагою,

адміністрація ЗДО

Кiлькiсть переглядiв: 61

Коментарi